© Patrick Palmen. All Rights Reserved.

Over mij

Geboren en getogen in Noord-Limburg aan de Maas.

Landelijk wonen, volop natuur, het rivierenlandschap en uiteraard de Maasduinen zijn belangrijke ingrediënten geweest die uiteindelijk hebben geleid tot mijn passie ‘natuurfotografie’.

Vanaf halverwege m’n tienerjaren ging de meeste aandacht naar vogels, ik kwam bij een lokale vogelwerkgroep terecht waardoor de hobby in een stroomversnelling terecht kwam.

Er bleek meer te bestaan dan alleen m’n ‘achtertuin’; de directe omgeving in Noord-Limburg werd frequent afgestruind; gebieden als de Peel, de Ooijpolder bij Nijmegen maar vooral de Hamert werden erg belangrijk en zoveel mogelijk bezocht. Mijn groeiend fanatisme bracht me vervolgens jarenlang door heel Nederland, maar uiteindelijk voel ik me toch het meeste thuis in ‘mijn’ Limburg, waarbij nationaal park ‘de Maasduinen’ het belangrijkste gebied is geworden en waar ik wekelijks te vinden ben.

Het fotograferen van vogels kwam er in 1995 bij, ik kocht een 2e-hands Novoflex PIGRIFF, gecombineerd met een Nikon F801. Vanaf 2003 ‘ging ik digitaal’, en door veranderende interesses en de aanschaf van o.a. een macrolens ging ik ook andere soortgroepen fotograferen zoals amfibieën & reptielen en insecten.

Tegenwoordig richt ik me bijna uitsluitend op m’n favoriete gebied, ‘Nationaal Park de Maasduinen.’ Dit geeft me enerzijds veel kennis van het gebied met de typische flora & fauna, en anderzijds meer diepgang in de fotografie daar. Dankzij een prettige samenwerking met het Limburgs Landschap kan ik dat uitgebreid doen.

Ook buitenlandse trips worden met enige regelmaat gemaakt, waarbij Europa over het algemeen favoriet is.

Op alle foto’s en teksten van deze website is copyright van toepassing. Het copyright van de foto’s en teksten op deze site blijft te allen tijde bij de fotograaf. Gebruik en/of publicatie van deze foto’s en/of teksten is alleen toegestaan na toestemming vooraf.

Zie je een foto, verhaal of een stuk tekst dat je zou willen gebruiken, stuur me dan een e-mail of bel me gewoon op, zie daarvoor ‘contact’.

Op deze site vind je een groot aantal foto’s van me, mijn foto’s worden daarnaast ook via de beeldbank ‘buiten-beeld’ aangeboden.